Zelfzorgmiddelen

Medicijnen waarvoor je geen recept nodig hebt, worden ook wel zelfzorgmiddelen genoemd.
Van veel van deze medicijnen is de werking wetenschappelijk bewezen.

Fytotherapie

Fytotherapie betekent niets anders dan de toepassing van planten als geneesmiddel. In de volksmond gebruikt men hiervoor de term “kruidengeneeskunde” en denken veel mensen direct aan homeopathie. Dit is niet juist. Homeopathie heeft een eigen filosofie en manier om middelen te maken.

Homeopathie

Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Het principe van homeopathische geneeskunde is dat iemand van een aandoening of ziekte kan worden genezen, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel, dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen of ziek worden. Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.

Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een zeer duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.

Spagyriek – Alchemistische plantgeneeskunde

De alchemie houdt zich bezig met meer dan alleen kruiden. Ook mineralen en metalen horen tot haar werkgebied.

De geproduceerde essences uit de kruiden werken op drie niveaus van het menselijk bestaan, om zo gezondheid te realiseren bij ziekte, tekort of andere disharmonie op fysiek, geestelijk of zielniveau.

De Spagyriek heft met krachten uit de natuur de blokkades, onevenwichtigheden, tekorten en andere ziekmakende factoren op in de
verschillende lichamen van mens en dier.

ORGANOTHERAPIE

Glandulars zijn concentraten van rauwe klieren en organen. Ze worden ingezet ter ondersteuning, regulering en versterking van het endocriene systeem en organen. De befaamde geneeskundige Paracelcus schreef reeds in de 16e eeuw: “Hart geneest hart, long geneest long en milt geneest milt. Dit is het belangrijkste principe van de glandulartherapie: de klier- en orgaanpreparaten worden in het menselijk lichaam door de overeenkomstige klieren en organen opgenomen.