Health

Gezondheid is de algemene toestand van een persoon in al zijn aspecten.
Gezondheid in het algemeen wordt bereikt door een combinatie van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

Veel behandelingen richten zich met name op één aspect van ziekte. Bijvoorbeeld op het aspect voeding of op het aspect stress. Deze factoren zijn belangrijk, maar voor het behoud van de totale gezondheid zullen we meer factoren in ogenschouw moeten nemen.

Iemand kan bijvoorbeeld gezond eten, maar ziek worden omdat zijn spijsvertering niet goed werkt. Mensen kunnen ook gezond eten en aanvullende supplementen slikken, maar ziek worden door problemen met een partner of door conflicten op het werk.

Afhankelijk van iemands constitutie en erfelijke belastingen heeft het lichaam op een gegeven moment haar grens bereikt en wordt ziek. Bij de een begint dit met een griep, bij de ander ontstaat reuma of een hartinfarct. Het zijn daarbij lang niet altijd de mensen die het ongezondst leven die ziek worden. Vaak zijn het de gevoeligste mensen die uiteindelijk bezwijken onder de belastingen in deze tijd, gecombineerd met een niet optimale individuele leefstijl.

Regelmatig onderzoek naar uw gezondheid is belangrijk.

Vele mensen doen iets voor hun gezondheid, zoals een sport, hardlopen, wandelen, fitness, detoxen etc.
Bijna geen mens komt eerst bij Hillie van Akker langs om zijn algehele lichamelijke toestand te laten checken,
VOORDAT men gaat hardlopen, detoxen e.d.
Want is het verantwoord wat u doet. Zekerheden krijgt u van niemand en nergens.
Toch is meer duidelijkheid over uw binnenste belangrijk.
We lezen met regelmaat over een “plotselinge dood” tijdens hardlopen of een sport, dat het Cocksackie virus op de hartspier gevonden is.

Toen de veldrijder Bart Wellens  net voor het Belgisch kampioenschap na een training plotseling onwel werd en met hartproblemen op de intensieve zorg van het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen terechtkwam, begon men zich vragen te stellen. In tegenstelling tot wat sommigen vermoedden had de renner zich niet gedopeerd, maar had hij gewoon brute pech: myocarditis heet de ontsteking die zich op zijn hartspier zette en hem op het randje van de dood bracht.
Oorzaak: Cocksackie virus

Hillie van Akker reikt u daarom Prognos aan, een computergestuurd analysesysteem. Door middel van Prognos heb ik de mogelijkheid om zowel curatief als preventief een bijdrage te leveren aan iemands gezondheid.

Prognos is een combinatie van hightech computer technologie, praktijkervaring, Oosterse wijsheid en Westerse logica en is in eerste instantie ontwikkeld t.b.v. de ruimtevaartgeneeskunde.

Meerdere disciplines die Hillie van Akker aanbiedt ter bevordering van een goede gezondheid leest u  op deze pagina HEALTH – gezondheid.